Log In Akaun Selfcare Tune Talk

LOG IN AKAUN SELFCARE

Tune Talk Selfcare

Salah satu kelebihan apabila menggunakan simkad Tone Plus, anda akan diberikan satu akaun Selfcare peribadi untuk urus takbir nombor Tone Plus yang anda gunakan. Melalui akaun selfcare ini, anda dapat memantau secara terperinci setiap sen atau ringgit penggunaan kredit & data. Selain itu anda juga boleh memilih dan membuat pertukaran nombor yang anda gunakan, tanpa menukar simkad seperti telco-telco lain. Auto topup juga boleh dilakukan dengan sistem bank-bank di Malaysia ke atas nombor anda. 

Apabila anda mendaftar sebagai ahli Tone Plus, sebenarnya password untuk log in telah dihantar ke email anda. Sila rujuk email anda terlebih dahulu. Atau anda boleh menggunakan cara ke 2 untuk log in seperti di bawah.. 

Jom, follow step by step...

Layari website Tune Talk Selfcare, klik terus link di bawah... STEP 1 : Klik Bahagian Forgot Username/Password (Click here).
Sekiranya anda pengguna baru, kali pertama log masuk ke akaun Self Care.STEP 2 : Tandakan Choose "Forgot Password", Nationality "Malaysian"

STEP 3 : NRIC "Masukkan IC anda", Tune Talk Number "Masukkan Nombor Tone Plus" (anda juga boleh memilih email, untuk dihantar oleh sistem password sementara anda) 

STEP 4 : Klik " Reset Password"STEP 5 : Pastikan terdapat notification berwarna hijau di penjuru atas sebelah kiri, "Password/Username is sent to your mobile number/email" STEP 6 : Anda akan menerima satu flash message daripada sistem, dengan maklumat password sementara akaun selfcare anda. Sila salin secepat mungkin, kerana flash message ini akan hilang pada bila-bila masa sahaja.STEP 7 : Masukkan semula "Nombor IC" anda.

STEP 8 : Masukkan password sementara yang diberikan.

STEP 9 : Klik "Log In".Paparan tukaran kata laluan (Change Password) akan keluar.

STEP 10 : Masukkan password sementara yang diberikan.

STEP 11 : Masukkan Password pilihan anda, dan sahkan semula password tersebut.

STEP 12 : Klik "Submit".

Dahhh, selesai...

-------------------------------------------------

Semoga info di atas dapat membantu.

No comments:

Post a Comment